Gyurcsány: egy kicsit bújjunk bele a nyugalom irhájába

Gyurcsány Ferenc költőt és politikust megihlette az ünnepi időszak. 

2022. december 24., 07:18

Szerző:

Gyurcsány Ferenc számos verset írt az elmúlt időszakban, a verselés hobbijává vált. Költészetében leggyakrabban politikai témákat dolgozott fel és az Orbán-kormányt ostorozta, de most az ünnepi időszak is megihlette a DK elnökét. 

Gyurcsány Ferenc Engedjük el című karácsonyi versét változtatás nélkül közöljük:

Engedjük el!

Persze nem tudjuk. De mégis. Egy kicsit bújjunk bele a nyugalom irhájába. Csendben. Maradva, engedve, remélve. Évezredek hitének, vágyának, félelmének egyesítő hagyatéka karácsony ünnepe. Mostanra keresztény örökségünk kitüntetett hajnala.

Nem lehet parancsszóra szeretni, nem érdemes gyertyafény rezgésében hazugan mosolyogni, de lehet csendben maradni. Itt és ott.

Csendet kívánok Karácsony napján. Igazat. A többit majd hozza a holnap.
 

(Fotó: MTI)

17:04

Vasárnap néhány órára kisüthet a nap, ám a keleti országrészben erősebb felhősödés várható. Bár veszít az erejéből, erős marad a szél. Éjszaka a kemény fagyok is megérkeznek. 

16:55

A Magyar Orvosi Kamara meghatározta követeléseit, politikai és társadalmi konszenzust várnak el az ellátás javítása érdekében.  Követeléseik nyomatékosításaként a magyar orvosok képviselői úgy határoztak, nem viszik tovább a rossz egészségügyi rendszert a hátukon: a tagság eredményes tárgyalás hiányában a kórházak ügyeleteit biztosító önkéntes többletmunka felfüggesztése, az új háziorvosi ügyeleti szerződések aláírásának megtagadása és feladatellátási szerződéseik felmondása mellett dönt.

16:23

Donáth Anna, a Momentum Mozgalom korábbi elnöke, európai parlamenti képviselő jövőértékelő beszédet tartott. A párt EP-képviselője gyermekvállalás miatt nem indult újra a tisztújításon, a pozíciót jelenleg Gelencsér Ferenc tölti be.