Gyurcsány: az ellenzéki összefogás nem halott, még nem él, de élni fog

Gyurcsány Ferenc pontokba szedte mit gondol az elmúlt napok évértékelő beszédeiről. 

2023. február 9., 12:36

Szerző:

Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán pontokba szedve reagált az elmúlt napok évértékelő beszédeire, köztük Ungár Péter és Donáth Anna szavaira. Évértékelő beszédeikben mind a két politikus kritizálta a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíciót. Ungár Péter szerint az összefogás halott és nem lesznek a DK zöld tagozata, Donáth Anna pedig arról beszélt, hogy „aki a magyar kormány idő előtti leváltását ígéri, az hazudik. Reggel, éjjel meg este”.

A DK elnöke a következőképpen reagált az ellenzéki vezetők beszédeire:

1. Az ellenzéki összefogás nem halott. Egyelőre még nem él, de nem is kell, hogy éljen. Majd élni fog, mikor jön az idő.
2. A Fidesszel szemben vagy mindenki közösen a mi oldalunkon, vagy marad a Fidesz.
3. A Demokratikus Koalícióval szemben politizálni, gyurcsányozni a vereség forgatókönyve. Aki ezt tette az elmúlt egy évtizedben, az elbukott.
4. Aki nincs a Fidesszel szemben, az mellette van, és a haza ellen van.
5. Harc van. Aki nem érti a harc szabályait, az ne legyen harcos. Sok más szakma is van. Autófényező?
 
 
Gyurcsány Ferenc nagy meglepetésre eddig nem reagált Márki-Zay Péter évértékelőjére. A hódmezővásárhelyi polgármester azzal vádolta meg a DK elnökét, hogy még a 2022-es országgyűlési választásokat megelőzően „lepaktált a Fidesszel”. 

 

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.