Győr díszpolgárának jelölték Borkai Zsoltot, igen azt a Borkai Zsoltot

A horvátországi orgiába belebukott volt polgármestert jelölte egy fideszes képviselő Győr díszpolgárának. 

2023. február 17., 07:21

Szerző:

Februárban szavaz róla a közgyűlés, hogy márciusban kiket tüntessen ki díszpolgári címmel a város. A jelöltek listája titkos, de az ugytudjuk.hu hozzájutott egy részleges listához, amelyen több jelölt is beazonosítható.A  listából kiderül, hogy

Hajtó Péter fideszes képviselő Borkai Zsolt volt polgármestert jelölte a díszpolgári címre.

Borkairól 2019 őszén, a kampány hajrájában került elő egy videófelvétel melyen egy jachton tartott szexorgián, több győri üzletember és közéleti személyiség társaságában látható egyértelmű helyzetben. Borkai ennek ellenére a Fidesz jelöltje maradt, sőt, pár száz szavazatnyi különbséggel, és több ezer érvénytelen szavazat mellett ismét polgármesternek választották, ezután viszont nem sokkal lemondott a pozíciójáról.

Azt, hogy a lista valós Radnóti Ákos, Győr szintén fideszes alpolgármestere erősítette meg a hvg.hu-nak. Dézsi Csaba András jelenlegi polgármester nem kívánata kommentálni Borkai jelöltségét a lapnak. 

(Kiemelt kép: Borkai Zsolt, Győr újraválasztott polgármestere a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján 2019. október 15-én. Fotó: MTI | Krizsán Csaba)