Még húzza a kormány az időt: augusztus végéig fizetik ki a gyöngyöspatai kártérítést, két részletben

2020. július 8., 06:14

Szerző:

Augusztus végéig két részletben, két egyenlő részletben átutalással fizetik ki a kártérítést a gyöngyöspatai romáknak – derül ki Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének Facebook-oldaláról, amit az Index vett észre. Eszerint minden érintett számláján akkora lesz ott az őt megillető összeg. A 100 millió forintos összeg kifizetéséről két hónapja van jogerős bírósági ítélet, de a kormány egy centit nem mozdult az ügyben.

Horváth azt is írta, hogy a 100 millió forintot az önkormányzat nem tudja kifizetni, csődbe menne, ezért a kormány ad pénzt a településnek. „Igazságtalan döntés született, de a jogerős bírósági ítéletet végre kell hajtani, ezért a kormány augusztus végéig biztosítani fogja Gyöngyöspata számára az összeget”. Horváth szerint már „elindult az az eljárás, amely biztosítja ezt a pénzügyi forrást”, amiből fizetni tudnak.

Horváth leszögezte, Gyöngyöspata volt az első és az utolsó hely az országban, „ahol ilyen pénzszerző akciót sikerre lehetett vinni”, egy hónapja be is nyújtotta a törvényjavaslatot, ami garantálja ezt. Eszerint, ha valakit hasonló hátrány érne a jövőben az oktatásban, pénzbeli kártérítés helyett oktatásban és képzésben kell a kártérítést intézni.

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.