Egyelőre nem emelnek vádat a gyöngyöspatai exigazgató ellen, aki falhoz vágta az egyik 12 éves diákot

2020. május 12., 09:23

Szerző:

2019 őszén egy szülő feljelentést tett a gyöngyöspatai Nekcsei Demeter Általános Iskola igazgatója ellen. Az iskolába járó 12 éves fiát ugyanis – az intézmény konyháján dolgozó édesanyja szeme láttára – olyan erővel a falhoz nyomta az igazgató, hogy a fiú testén zúzódások keletkeztek.

Az illetékes tankerületi központ megalapozottnak találta a szülői vádakat, az igazgatót menesztette.

A pedagógus ellen indult büntetőeljárásnak most lett eredménye: a Gyöngyösi Járási Ügyészség rögzítette hogy a nyomozás eredménye szerint az iskolaigazgató valóban bántalmazta az érintett diákot, a vádemelést vele szemben mégis

egy évre és négy hónapra feltételesen felfüggesztette,

mivel „a gyanúsított büntetlen előéletű, cselekményét pillanatnyi meggondolatlanság váltotta ki, azt megbánta, a gyöngyöspatai tanintézményt elhagyta” – írja a 444.

Az ügyészség döntése ellen panasszal élt a sértett gyereket képviselő ügyvéd, aki szerint bár a feltételes felfüggesztést valóban lehetővé teszi a törvény, nem szabadna ilyen típusú esetekben alkalmazni. Gyerekbántalmazásban 2005 óta kötelezően alkalmazandó zéró tolerancia van érvényben a magyar jogrendszerben, amit így figyelmen kívül hagy a határozat – emlékeztett a nőklapja.hu.

Az ügy különös jelentősége, hogy a sértett diák egy roma fiú,

a gyanúsított pedig az az igazgató, aki abban az időszakban is vezette az iskolát, amikor jogellenesen elkülönítve oktattak az intézményben roma és nem roma gyerekeket.

Erről másodfokú bírósági ítélet szól, amely kártérítést is megítélt az érintett gyerekeknek. Ez utóbbi ügyben a Kúria várhatóan ma, azaz május 12-én kedden mondja ki a végső szót.

 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 25., 15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.