Gyerekek sérültek meg egy buszbalesetben a 4-es főúton

A buszbaleset Kisvárdánál történt csütörtök este, a megsérült utasokat kórházba szállították.

2024. január 19., 07:17

Szerző:

Árokba csúszott és az oldalára borult egy autóbusz a 4-es főúton Kisvárdánál csütörtök este – közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A buszbalesetben többen megsérültek.

Az Országos Mentőszolgálat az MTI érdeklődésére azt közölte, a helyszínre több mentőegységet is riasztottak, egy gyermeket súlyos, kilenc gyermeket könnyebb, egy felnőttet pedig szintén könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint a járművön 57-en utaztak, a kisvárdai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és segítettek az utasoknak elhagyni a buszt. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Az MTI helyszínről származó információi szerint a balesetet szenvedett autóbusz ukrán rendszámú, utasai is ukrán állampolgárságúak.

Ukrán kisbuszt utasait mentették szilveszterkor

Legutóbb szilveszter napján adtunk hírt arról, hogy árokba csúszott egy ukrán rendszámú autóbusz. A baleset a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírtura közelében történt – közölte honlapján a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság. Mint írták, a jármű a 403-as főút és a 4102-es út körforgalmánál lesodródott az úttestről, átszakította a szalagkorlátot, majd oldalával az árokba borult.

Azon a buszon harmincöten utaztak, közülük többen a nyíregyházi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt saját erejükből el tudták hagyni a járművet, a többieket az egységek mentették ki. Az autóbuszt minden utas elhagyta, melegedő járat érkezett a segítségükre. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) tájékoztatása szerint a balesetben ketten könnyebben megsérültek.

A helyszínről egy 20 év körüli nőt és egy 15 év körüli lányt további vizsgálatok és megfigyelés miatt szállítottak kórházba. Az MTI munkatársa a helyszínen úgy értesült, a busz ukrán felségjelzésű volt, és Ausztriába tartott.

Fél éve is történt hasonló baleset

Tavaly július 22-én hajnalban sodródott le a 4-es főútról egy ukrán autóbusz, amely ötven utast szállított. A mentők 25 sérültet vittek kórházba, egyikük sem volt közvetlen életveszélyben. Az információk szerint a jármű a vízelválasztó árkon keresztül sodródott le és Záhony felé tartott, amikor a  balesetet bekövetkezett.

A tűzoltók és a mentők a helyszínre érve egy embert a hátsó ablakon keresztül tudtak kiemelni a buszból. Győrfi Pál az eset után elmondta, a 25 sérült közül 4 ember állapota súlyosabb, esetükben törések és belső sérülések gyanúja merült fel a helyszíni vizsgálatok során. A könnyebben megsérült 21 ember zúzódásokat, kisebb sérüléseket szenvedett. A baleset helyszínére akkor 16 mentőegység érkezett.

(Kiemelt kép illusztráció – Országos Mentőszolgálat Facebook-oldal)

 

Tegnap 08:10

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.