Portik is ott fog ülni Gyárfás mellett a Fenyő-gyilkosság tárgyalásán

2019. december 2., 09:44

Szerző:

Célszerűségből egyesítette a Fenyő-gyilkosság két, külön indult büntetőügyét Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék bírája, így a gyilkosság 22. évfordulóján, február 11-én mindkét vádlott, Portik Tamás és Gyárfás Tamás is ott ül majd a vádlottak padján - írja a Magyar Nemzet.

A vád szerint Gyárfás bujtotta fel Portikot, hogy ölesse meg üzleti ellenfelét, Fenyő Jánost. A külön eljárás azért indult, mert a gyilkosság ügyében Portikot egyszer már felmentették, így őt most nem tudta megvádolni az ügyészség, hanem perújítást kért. Gyárfást azonban megvádolták, így ellene elindult a per.

A vád szerinti két felbujtó egy eljárásban felel a ténylegesen 2020. február 11-én kezdődő közös perben, pontosan 22 évvel azután, hogy Jozef Rohác, a szlovák maffia bérgyilkosa 1998. február 11-én lelőtte Fenyő János médiavállalkozót Budapesten, a Margit utcában. Rohác emiatt is kiszabott jogerős életfogytiglani szabadságvesztését tölti.

Gyárfást azzal vádolják, hogy 1997 szeptemberében ő bízta meg előbb Tasnádi Pétert, majd azóta már más ügyekben jogerősen elítélt Portik Tamást a gyilkossággal, és Portik meg is szervezte az emberölést.

Az előkészítő tárgyaláson még csak Gyárfás volt jelent, akkor azt mondta, nincs mit beismernie, hiszen nem követett el semmit.

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.