Gumibottal verték a nyíregyházi iskolában a diákokat

Az biztonsági őr már nem dolgozik az iskolában. 

2021. december 18., 14:34

Szerző:

Az esetről az RTL Híradójában számoltak be, mint kiderült az iskolaőrt azért verte meg a három fiatalt, mert azok rendetlenkedtek az egyik órán. 

A szülő elmondása alapján az iskolaőr az irodájába vitte a három kamasz fiút, ahol letérdeltette őket, majd pedig gumibottal ütötte a tenyerüket és a meztelen talpukat. Az egyik bántalmazott gyermek anyja a riportban elmondta, ezek után felkereste az iskolát, s elmondta, hogy a fia még másnap is fájlalta a tenyerét és a talpát. Az anya azt mondja, nem az iskolára haragszik, az iskolaőr hibázott. 

Az intézmény ezek után értesítette a hatóságokat, a nő iskolaőrt – aki egyébként maga is a rendőrség kötelékébe tartozik – kihallgatták, ezt követően pedig elvezényelték az iskolából, így már nem dolgozik ott. A rendőrség az ügyben pedig nyomozást rendelt el, a Szabolcs megyei rendőrség ezt meg is erősítette a híradónak, mint válaszukban közölték, azt, hogy a nő már nem dolgozik az intézményben. Az RTL az ügy kapcsán kereste az intézményt, ám választ nem kaptak, ellenben a műsor megkeresésére Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője elmondta, hogy bár az iskolaőrnek törvényi felhatalmazása van az iskolaőrnek, hogy kényszerítőeszközöket alkalmazzon, nagy felelősség azt eldönteni, arányosan jár-e el ilyen esetekben az iskolaőr. Ez lehet a mérvadó az eset elbírálásakor. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unplsash)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.