Gulyás Gergely szerint az Orbán-kormány keményen megbünteti Budapestet, ha Karácsony Gergely lesz a főpolgármester

2019. szeptember 12., 15:08

Szerző:

– Miután Tarlós István szükségesnek látta, megállapodást kötött olyan ügyekben is, ami akár kormányzati hatáskör, hogy milyen formában kíván ezekbe beleszólni és a kormány erre lehetőséget biztosított. (...) aki alkalmatlan, mint Karácsony Gergely, az pedig elutasítja az együttműködés lehetőségét és hadállásnak tekinti a főpolgármesteri tisztséget

– ezekkel a szavakkal erősítette meg Gulyás Gergely miniszter az ATV kérdésére, hogy az Orbán-kormány elvonna forrásokat a fővárostól, ha nem Tarlós István, a Fidesz jelöltje nyer október 13-án a budapesti főpolgármester-választáson. A miniszter erről korábban az Inforádiónak adott interjújában beszélt.

Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester tavaly novemberben kötött megállapodást, hogy ezermilliárd forint kormányzati fejlesztési támogatást biztosít a jövőben Budapestnek. Ez veszti érvényét Gulyás Gergely szerint, ha nem Tarlós István lesz a főpolgármester.

A Orbán-kormány tehát egy demokratikus főpolgármester-választás számára kedvezőtlen eredménye esetén minden fővárosit, kormánypártit és ellenzékit azzal büntetne, hogy nem nyújt fejlesztési támogatást.