Gulyás Gergely szerint kiváló lesz a hulladékgazdálkodás koncessziója

A MOL nyerheti majd meg. 

2021. augusztus 22., 19:20

Szerző:

A kormány az autópályák után a hulladékgazdálkodást is magánkézbe szervezi. Ahogy korábban is írtuk, a tervet és a tendert is élesen bírálta az ellenzék, köztük Fekete-Győr András a Momentum elnöke. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azonban a kormányinfón egyértelműen kiállt a kormány álláspontja mellett. Azt mondta sokkal olcsóbb és hatékonyabb lesz a hulladékgazdálkodás. 

A népszava azt írja az üggyel kapcsolatban, hogy a hulladékgazdálkodási szakemberek szerint elhibázott terv a MOL kezébe adni az ágazatot. A szakma a tervek alapján úgy látja, hogy sokkal drágább és kevésbé hatékony lesz majd a gazdálkodás a tender után. Gulyás Gergely azonban azt emelte ki az RTL Klub híradójának a kormányingón, hogy az adófizetőknek sokkal kevesebbe fog majd kerülni a jövőben. A miniszter úgy véli, hogy a hulladékot a jövőbeni gazdálkodó majd sokkal jobban és eredményesebben fogja hasznosítani. Gulyás Gergely szerint az államnak az elmúlt harminc évben ez nem sikerült jól. 

Az ellenzéki vélemények határozottan azt állítják a hulladékgazdálkodás koncessziójával kapcsolatban, hogy a kormány részéről állami vagyonkimentésről van szó. Mégpedig azért vált ilyen sürgőssé, mert a bizonytalan kimenetelű jövő évi országgyűlési választás is egyre közelebb van. Az ellenzék szerint a kormány hasonlóan járt el az autópályák koncessziójának ügyével is. 

(Kiemelt kép: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond az Értékteremtő Közösségekért-díj átadásán a Miniszterelnökségen 2021. február 2-án. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.