Gulyás Gergely: Nem akarjuk segíteni a benzinkutakat

Még szigorúbban fog fellépni a NAV a rendelet ellenes benzinkutak ellen.

2022. február 16., 13:22

Szerző:

A benzinkutak kompenzációja nem merült fel azután sem, hogy a kormány meghosszabbította a benzinárstopot – jelentette ki Gulyás Gergely a rendhagyó módon szerdára áttett Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter megosztotta, hogy

egyáltalán nem akarják segíteni a benzinkutakat a magyar adófizetők pénzéből. 

A miniszter a tájékoztatón elmondta, ők is hallottak néhány olyan kútról, amely bezárást fontolgat, azonban szerinte sehol nem fenyegeti ez az ellátást, és nincs olyan 5 kilométeres szakasz az országban, ahol ne lehetne üzemanyaghoz jutni. Hozzátette: az állam élni fog azzal a jogával, hogy a szünetelő benzinkutak üzemeltetését új szolgáltatónak adják át.

Újságírói kérdésre közölte: a MOL lesz ez a vállalat, amelyet egyébként az Innovációs és Technológiai Minisztérium kért fel a feladatra. Végül azt is jelezte, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai ezt követően szigorúbban fogja ellenőrizni, hogy a benzinkutak ne korlátozzák a tankolható mennyiséget, valamint hogy ne cselekedjenek a rendelettel ellentétesen.

(Kiemelt kép: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. október 22-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

08:28

Az ukrán-magyar határszakaszon 4072-en léptek be Magyarországra hétfőn, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 3702-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden az MTI-t.

Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításban, ugyanakkor nem is akadályozza az Európai Unió többi országát abban, hogy így tegyenek, ezért a kormány a konstruktív tartózkodás intézményét alkalmazza a kérdésben  jelentette be a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.