Gulyás Gergely szerint 2006-hoz képest valójában kevesebbet keresnek az országgyűlési képviselők

Az Európai Néppártnak pedig nagyobb szüksége van a Fideszre, mint fordítva.

2019. április 4., 13:43

Szerző:

„Elsősorban az EPP-ben (Európai Néppártban) szeretnénk maradni, de ha nem lehetséges, vagy mert nem vagyunk kívánatosak, vagy ha igen, akkor azért, mert az EPP elfogadhatatlan koalíciókat kötne és a bevándorlási erőknek elfogadhatatlan engedményeket tenne, akkor a Fidesz a választások után majd kitalálja, hol tudja érvényesíteni politikai céljait.” - mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki, egy hónap után először megtartott Kormányinfón.

Az Index tudósítása szerint Gulyás azt is mondta, hogy „sok minden szól a Néppárt mellett, de a Néppártnak nagyobb szüksége van ránk, mint nekünk a Néppártra.”

Gulyás szerint mindennek ellenére a legelfogadhatóbb jelölt az Európai Bizottság élére még mindig az EPP-t képviselő Manfred Weber.

Fotó: Bazánth Ivola

A kancelláriaminiszter kitért arra is, hogy ugyan a képviselői fizetések 70 százalékkal nőttek 2014 óta, de 2010-hez képest a növekedés kisebb – utána ugyanis csökkent a javadalmazás.

Gulyás hozzátette, hogy ha 2006-ot nézzük, akkor a képviselők még kevesebbet is keresnek, mert akkor önkormányzati képviselők is lehettek, vagy ügyvédként praktizáltak, erre ma már nincs lehetőség.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.