Gulyás Gergely elmondta, mi a feltétele az érvényes védettségi igazolványnak

A Kormányinfo legfontosabb bejelentései. 

2021. december 2., 12:35

Szerző:

A járványügyekkel foglalkozott a legtöbbet a kormány a tegnapi kormányülésen – közölte Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón. Újra elmondta, hogy egy héttel meghosszabbítják az oltási akcióhetet. 

A miniszter közölte, hogy hamarosan azt is befogják jelenteni meddig lesz érvényes az oltási igazolvány két vakcinával.

A kormány mindenképp a harmadik oltás felvételéhez szeretné kötni a védettségi igazolvány érvényességét

– jelentette be Gulyás Gergely. 

Az 5-11 évesek számára elérhető oltások dec. 13 héten érkeznek meg, 2 millió Pfizer típusú oltás. Gulyás Gergely azt is elmondta, hogy minden oltóanyag bőségesen rendelkezésre áll továbbra is, kivéve a Szputnyikot, mert az elfogyott. A miniszter szerint a jelenlegi helyzetben nem okoz nehézséget a vakcinák beszerzése, mert a világpiacon bőséges a kínálat. 

Gulyás Gergely kiemelte, hogy a harmadik oltás felvétele most a legfontosabb. Gulyás azt is elmondta, hogy hazánkban  3,7 millió ember védettsége december 10-én lejár, mert eltelik a második oltástól számított hat hónap. Az embereket az általuk megadott elérhetőségek valamelyikén személyesen fogja felkeresni a kormány, annak érdekében, hogy ők is felvegyék a harmadik adag vakcinát. 

 

(Kiemelt kép: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. szeptember 15-én. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Elkészült hazánk legjobb munkahelyeit listázó kutatás. Az élbolyban első pillantásra meglepő cégek is: az első tízbe például bekerült a McDonald's és a MÁV is.