A katonai erő fejlesztése jobban megy, mint a korrupció csökkentése

A  világ legerősebb hadserege továbbra is az Egyesült Államoké.

2022. január 26., 12:29

Szerző:

Ahogy már megírtuk, a Transparency International friss korrupció felmérése szerint Magyarország a második legkorruptabb uniós ország. Ez az eredmény még a 2020-as évinél is rosszabb.

Egy friss, országok katonai erejét vizsgáló listán viszont fényesebben szerepeltük. A Global Firepower 2006 óta évente ad ki éves jelentést, amiben 140 nemzet katonai erejét rangsorolja. A szervezet több mint 50 tényező alapján számítja ki az eredményeket, a friss listán Magyarország az 56. helyen szerepel – írja a vl.hr. A  Global Firepower első helyezettje az Egyesült Államok, a második Oroszország, a harmadik pedig Kína. 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Zivatarveszély miatt két megye több járására másodfokú riasztást adott ki kedd este az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket károkozó szél, jelentős mennyiségű csapadék, illetve jégeső kísérhet.

A város közösségének bevonásával döntött a pécsi önkormányzat a város új szlogenjéről, amely a következő lesz: Pécs – Mediterrán szerelem – közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata kedden az MTI-vel.