Gimnazista lányt támad a kormánypárti sajtó, a Ripost szerint Nagy Blanka nem fog leérettségizni

2019. január 15., 17:37

Szerző:

444 szúrta ki, hogy enyhén szólva sem etikus módon egy fiatal gimnazistát nézett ki magának az Orbán-kormány szócsöveként működő sajtó. A Ripost kezdte azzal, hogy a honlapján kedden délután megírta (szerző persze ezúttal sincs feltüntetve, de minden bizonnyal a diákkal szemben ő már remélhetőleg felnőtt), hogy a december 21-i ellenzéki tüntetésen felszólaló, Bayer Zsolt által „kretén, barom állat, szerencsétlen, nyomorult, ócska, rohadt kis prolinak” nevezett Nagy Blanka, a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium diákja rosszul tanul, és valószínűleg nem fog tudni leérettségizni, ráadásul sokat hiányzik az iskolából. Azt természetesen nem tudni, hogy erről milyen forrásból értesült a lap, hiszen legfeljebb a lány tanárainak, szüleinek és diáktársainak lehet köze hozzá.

Nagy Blanka a hvg.hu-nak adott nyilatkozatábana cáfolt, azt állítva, egy tárgyból sem áll bukásra, száz órát sem hiányzott még az iskolából, és megjegyezte, hogy ugyan nem ő az iskola legjobb tanulója, de fogalma sincs, ezt honnan vették. A diák rágalmazás miatt jogi lépéseket tesz a kormánysajtó ellen.

Nagy Blanka a január 5-i budapesti tüntetésen
Fotó: 444/YouTube

A gimnazista lányt nem kellett félteni, egy mondattal elintézte Bayer Zsoltot is, de arra sem kellett sokat várni, hogy a későbbi, Ripost cikket szemlézze az Orbán-kormány propagandagépezetének többi tagja, a Figyelő, a Lokál és az Origo is.

Úgy tűnik, Orbán Viktor komolyan gondolta a múlt csütörtöki Kormányinfón mondottakat, hogy nagyon beerősít a konzervatív, jobboldali sajtó. Kérdés, hogy amikor arról beszélt, szedjék össze magukat az újságírók, abba beletartozott-e, hogy egy tinédzsert lejárató cikket senki nem vállal névvel.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.