Gimnazista lányt támad a kormánypárti sajtó, a Ripost szerint Nagy Blanka nem fog leérettségizni

2019. január 15., 17:37

Szerző:

444 szúrta ki, hogy enyhén szólva sem etikus módon egy fiatal gimnazistát nézett ki magának az Orbán-kormány szócsöveként működő sajtó. A Ripost kezdte azzal, hogy a honlapján kedden délután megírta (szerző persze ezúttal sincs feltüntetve, de minden bizonnyal a diákkal szemben ő már remélhetőleg felnőtt), hogy a december 21-i ellenzéki tüntetésen felszólaló, Bayer Zsolt által „kretén, barom állat, szerencsétlen, nyomorult, ócska, rohadt kis prolinak” nevezett Nagy Blanka, a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium diákja rosszul tanul, és valószínűleg nem fog tudni leérettségizni, ráadásul sokat hiányzik az iskolából. Azt természetesen nem tudni, hogy erről milyen forrásból értesült a lap, hiszen legfeljebb a lány tanárainak, szüleinek és diáktársainak lehet köze hozzá.

Nagy Blanka a hvg.hu-nak adott nyilatkozatábana cáfolt, azt állítva, egy tárgyból sem áll bukásra, száz órát sem hiányzott még az iskolából, és megjegyezte, hogy ugyan nem ő az iskola legjobb tanulója, de fogalma sincs, ezt honnan vették. A diák rágalmazás miatt jogi lépéseket tesz a kormánysajtó ellen.

Nagy Blanka a január 5-i budapesti tüntetésen
Fotó: 444/YouTube

A gimnazista lányt nem kellett félteni, egy mondattal elintézte Bayer Zsoltot is, de arra sem kellett sokat várni, hogy a későbbi, Ripost cikket szemlézze az Orbán-kormány propagandagépezetének többi tagja, a Figyelő, a Lokál és az Origo is.

Úgy tűnik, Orbán Viktor komolyan gondolta a múlt csütörtöki Kormányinfón mondottakat, hogy nagyon beerősít a konzervatív, jobboldali sajtó. Kérdés, hogy amikor arról beszélt, szedjék össze magukat az újságírók, abba beletartozott-e, hogy egy tinédzsert lejárató cikket senki nem vállal névvel.

Tegnap 21:20

Csütörtökön újra országos pedagógussztrájk lesz, ami azt jelenti, hogy sok oktatási intézményben fognak egyszerre sztrájkolni vagy polgári engedetlenséget vállalni pedagógusok. A szakszervezetek által meghirdetett egységes munkabeszüntetés célja még mindig a fizetésemelés, a sztrájkjog visszaállítása és a munkaterhek csökkentése. Emellett még fontosabbá vált egy eddig is meglévő követelés: a kirúgott tanárok visszahelyezése.

Tegnap 21:10

Elutasította az Alkotmánybíróság (Ab) azt az ellenzéki képviselők által benyújtott indítványt, amely a pedagógussztrájkhoz kapcsolódó, még elégséges szolgáltatás mértékének utólagos normakontrolljára irányult – derül ki a testület honlapjára szerdán feltöltött közleményből és az ott nyilvánosságra hozott határozatból.

Életének 80. évében, december 6-án este elhunyt Tonhauser László, nyugállományú rendőr ezredes, a magyar bűnüldözés ikonikus alakja.