Milliárdos tétel lett a volánbuszosok új formaruhája

Lezárult az új formaruhákat érintő közbeszerzési eljárás a Volánbusznál: az érintett munkavállalók egyenruhája várhatóan az év negyedik negyedévétől, fokozatosan újul meg - közölte a Volánbusz Zrt. kedden az MTI-vel.

2022. május 31., 11:51

Szerző:

A közbeszerzési eljárás eredményeként 2022 őszétől három közhasznú társaság, az ERFO  Rehabilitációs Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft., a Kézmű Fővárosi Kézműipari Közhasznú Nonprofit Kft. és a Pro-Team Rehabilitációs Közhasznú Nonprofit Kft. szállíthatja a Volánbusz formaruha viselésére jogosult munkakörökben dolgozó munkavállalóinak egyenruháját – tudatta a vállalat.

Az új kollekciót az érintettek csaknem 60 fős csoportja két hónapig tesztelte a munkavállalói érdekképviseletek bevonásával.
Kifejtették: a nyertes pályázók 2023 közepéig 1,15 milliárd forintos keretösszegben több mint 62 ezer ruhadarabot, köztük téli- és softshell kabátokat, zakót, nyakkendőt, farmernadrágot, blézert, blúzt és inget szállítanak a közlekedési vállalatnak.

Elsőként azok a munkatársak kapnak az új kollekcióból, akik 2022 második félévében válnak jogosulttá a ruházati termékekre. Átmenetileg - a kihordási idő lejártáig - a korábbi formaruhák is használatban maradnak – áll a Volánbusz közleményében.

(Kiemelt képünk: A Volánbusz Zrt. egyik autóbusza megérkezett a Tési-domb városrész felújított, múlt századi lakóépületeinél lévő megállójába. Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Nemzetközi partnerei kemény bírálatot fogalmaztak meg a magyar miniszterelnökkel szemben, mivel nyugati szövetségesei szerint Orbán Viktor magyar kormányfő a „békemisszióját”  összemosta az épp betöltött soros elnökséggel. Ennek egyik bizonyítékául azt hozták fel, hogy Orbán a közösségi médiában az elnökségi logót is használta a „békemissziós" fotókon. Ennek azonban vége, az EU soros elnökségi logója már nem szerepel Donald Trump korábbi amerikai elnökkel folytatott találkozóról pénteken megosztott fényképeken.

Korábban bejelentették, hogy eltűnt, majd egész éjszaka keresték azt a férfit, akinek a holttestét végül hajnalban sikerült kiemelniük a kutatócsapatoknak a Balaton vizéből.