Gigantikus nyereséget termelt Mészáros Lőrinc médiabirodalma

2018. május 31., 10:23

Szerző:

Hatalmas nyereséggel zárta 2017-et a Népszabadság bezárásáról ismert kiadó, a Mediaworks. Mészáros Lőrinc médiabirodalma 4,5 milliárd forint adózás előtti eredményt produkált,. Ebből maradt az adó befizetése után 4,3 milliárd forint profit – írja a hvg.hu.

Egy évvel korábban még 2,4 milliárdos mínuszban volt a cég.

Egy év alatt kétszeresére nőtt az árbevétel: a 2016-os 11,3 milliárd forint után már 20,4 milliárd forint jött össze. Nagyot nőtt az „egyéb bevételek” sor is, 154 millióról 1,4 milliárd forintra.

A cég sokkal több pénzt fizet a dolgozóinak, mint korábban. Egy évvel korábban még csak 2,4 milliárd forint fizetést adtak, 2017-re ez az összeg 4,1 milliárdra nőtt.

Ez azonban korántsem azt jelenti, hogy sokkal többet keresnének az újságírók – a létszám nőtt majdnem a kétszeresére – írja a lap.

Mészáros Lőrinc májusban a negyedik helyen végzett Marketing&Media című magazin TOP50 – A legbefolyásosabb emberek a magyar médiaiparban című listáján, amelyen Andy Vajna lett az első helyezett. 

Hősünk hamarosan nyolcoldalas kulturális hetilapot is indít, miután nemrég 163 milliós támogatást nyert a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG) által kiírt pályázaton, amelyen csak az ő médéiacége indult. Az egykori felcsúti polgármesternek egy éve még csak 192 újságja volt, de szépen gyarapodik.

 

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.