Gelencsér Ferenc: el kell engedni a céltalan orbánozást, ez nem visz előre

Interjút adott a Momentum új elnöke a Blikknek. Többek között kiderült, hogy Gelencsér nemrég házasodott meg és, hogy az édesapja továbbra is kormánypárti-szavazó maradt.

2022. május 30., 21:23

Szerző:

Ahogyan korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Gelencsér Ferenc országgyűlési képviselőt, és volt budavári polgármestert választották meg a Momentum Mozgalom elnökévé. A pozícióért Gelencséren kívül Hajnal Miklós országgyűlési képviselő, illetve Kerpel-Fronius Gábor budapesti alpolgármester is indult. Gelencsér azonban így is a szavazatok több mint felét zsebelte be.

Az új pártelnök a Blikknek arról beszélt, hogy a külső ismertségen kívül nagyon fontos a belső ismertség is. Mint mondta, ismeri a különböző szintek kihívásait és az ott dolgozó embereket, a Momentum 2016-os alapítása óta végigjárta a szamárlétrát. Úgy érzi, a tagság az elmúlt 2,5 éves budavári munkáját is értékelte, különösen az előző vezetés korrupciós ügyeinek felderítését, azonban hangsúlyozta: erős volt a mezőny vasárnap. Kiemelte, hogy az áprilisi választás óriási kudarc volt, viszont „le kell vonni a megfelelő következtetéseket”. 

„Nagyon fontos, hogy elengedjük a céltalan orbánozást, az nem visz előre. Arról kell beszélnünk, hogy mi mit gondolunk a világról”

– mondta.

Gelencsér szerint az ellenzéknek újra közösséget kell szerveznie és megismernie a helyi politikát. Emellett úgy látja, a választói akarat az, hogy együtt kell maradni, és nincs szükség hat pártra. Nem titok, hogy régebben Gelencsér is Fidesz szavazó volt, konzervatív családi példát követve, felidézte a kiábrándulásának fő okát, ami az váltotta ki belőle, hogy a jelenleg regnáló kormánynak az elmúlt 12 év alatt nem a nemzetgyarapodása volt a fő célja. A kormánytól való elpártolásban csak a család egyik része követte őt „édesapám még mindig kormánypárti szavazó, meg is vannak a magunk vitái, de igyekszünk kezelni ezt a helyzetet. Ilyenkor kijön, mennyire káros, hogy beférkőzött a családokba a politika”

(Kiemelt képünk: Gelencsér Ferenc korábbi I. kerületi alpolgármester, a Momentum új elnöke. Fotó: Gelencsér Ferenc hivatalos Facebook-oldala)