Független polgármesterek győztek a hétvégi időközi választásokon

Három időközi önkormányzati választást tartottak vasárnap, és mindhárom településen független jelölt győzött – pártszínekben nem is indult senki, mindegyik jelölt függetlenként mérette meg magát.

2023. július 3., 08:30

Szerző:

A hvg.hu beszámolója szerint Vas megyei Alsóújlakon egyetlen jelölt indult, és persze ő nyert: Kántorné Varga Mónika.

A Baranya megyei Babarcszőlősön ketten is bejelentkeztek, végül Vlasitsné Végh Anikó vitte el a szavazatok 57,7 százalékával (ez 45 voksot jelentett).

Az ugyancsak Vas megyei Csehiben volt a legnagyobb a tolongás, ott hárman indultak a polgármesteri székért. A helybeliek vasárnap Horváth Noémit választották meg polgármesternek, ő 70 vokksal a szavazatok 45 százalékát szerezte meg.

Ezek voltak egyébként az utolsó előtti időközi önkormányzati választások a 2024. június 9-re kitűzött, összevont európai parlamenti és önkormányzati választások előtt. Egy hét múlva még három helyen tartanak voksolást, egy törvénymódosítás miatt ugyanis a többi időközi elmarad – emlékeztet a portál.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.