Frontérzékenyek figyelem: hatalmas felmelegedés jön

Kora tavaszi idő az év utolsó napján. 

2021. december 31., 06:20

Szerző:

Az év utolsó napjára jelentős felmelegedésre kell számítanunk. Lehet ma nem lesz szükség téli kabátra, de esernyő mindenképp legyen nálunk. A nap végére akár az országos napi melegrekord is megdőlhet – írja az OMSZ.hu

Pénteken várhatóan nyugat felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, és kisüt a nap, de főként az északkeleti megyékben maradhatnak borult, párás vidékek, ködfoltokkal. Az ország északkeleti felén várható szórványosan szitálás, kisebb eső. Estétől a szélcsendes részeken ismét köd képződik, illetve észak felől fátyolfelhőzet sodródik az ország fölé. A nyugati, délnyugati szelet több helyen élénk, a középső országrészben néhol erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 16, északkeleten 2 és 8 fok között alakul. Késő estére 2 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet – tájékoztatott az OMSZ.

(Kiemelt képünk: Fotó: Dimény András / 168.hu)

A vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár gyakorlatozik a jövő hét elején Szolnokon, ezért megnövekedett hanghatásra kell számítani – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal közleményben.

I. Judit, a Vácott ismert kineziológus és kétgyermekes édesanya szerda este 11-kor tűnt el. Ismerősei Facebook-felhívásokban és személyesen is keresték, ezrek osztották meg az eltűnéséről szóló posztokat, illetve a rendőrség is az eltűnt emberek körözési listájára tette őt. Pénteken aztán találtak egy holttestet a Dunánál.

2023. február 3., 15:44

A szombat éjfélig tartó havazás, havas eső és viharos széllökések miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Azt kérik, csak megfelelő műszaki állapotú, a szokásosnál jobban megtankolt, a téli körülményekre felkészített  járművel induljanak csak útnak.