Zavar az erőben: pár fideszes polgármester is megszavazta az ellenzék parkolási javaslatát

Így tett például Borbély Lénárd csepeli, Pokorni Zoltán XII. kerületi és Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi vezető is. Jó pár fideszes viszont ellene foglalt állást.

2022. június 29., 12:01

Szerző:

Nagy szavazattöbbséggel ment át az a javaslat a Fővárosi Közgyűlésen, amely a parkolási üzemidő kitolásával és a lakossági engedéllyel nem rendelkezőkre vonatkozó parkolási díjak megemelésével változtat a jelenlegi szabályrendszeren. A javaslatot 22 városházi képviselő támogatta (79, 54 százalék) 7 képviselő nem támogatta (7,67 százalék), tartózkodás nem volt.

Az ügy érdekessége, hogy az üzemidő kitolást és díjemelést megszavazta több fideszes, kerületi polgármester is, így például Pokorni Zoltán a XII. kerületből, Borbély Lénárd a XX. kerületből és Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület vezetője is. De így tett Bese Ferenc, az inkább a kormánypártokhoz húzó, de független soroksári polgármester is.

Kovács Péter XVI. kerületi és Karsay Ferenc budafok-tétényi fideszes polgármester azonban nem támogatták azt.

Ahogyan a VI. kerület volt polgármestere, a szintén fideszes Hassay Zsófia sem. Soproni Tamás, a kerület jelenlegi, momentumos vezetője fájlalta, hogy most a kompenzációs listán a közgyűlésben ülő Hassay is a javaslat ellen szavazott. Facebook-bejegyzésében azt írta,

„Nem szavazta meg, noha sok fideszes képviselőtársa, például Pokorni vagy Borbély polgármester urak is támogatták az előterjesztést, hiszen belátták, ez minden budapesti érdeke. Rettenetesen sajnálom, hogy ezúttal nem állt a terézvárosiak mellé; bízom benne, hogy a jövőben ilyen nem fordul elő, és két oldalról valóban ketten képviseljük majd Terézvárost a fővárosi közgyűlésben!”

(Kiemelt kép forrása: Soproni Tamás Facebook-oldala).

Tegnap 19:04

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

Tegnap 18:35

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.