Miniszterelnökség: komolytalan a főpolgármester vétója

Szerintük Karácsony el akarja terelni a figyelmet a káoszról.

 

2021. augusztus 26., 15:53

Szerző:

„Karácsony Gergely nyilatkozata komolytalan, főpolgármester úr egyértelműen a fővárosban uralkodó dugókról és a közlekedési káoszról akarja elterelni a figyelmet” – ezt válaszolta az atv.hu-nak a Miniszterelnökségi Sajtóiroda arra, hogy Karácsony Gergely vétót kér a Fővárosi Közgyűléstől a ’23-as atlétikai vb-re. 


A főpolgármester reggeli Facebook-videójában a Diákváros tervezett területén arról beszélt, a kormány a Fudan-törvénnyel megszegte a fővárossal való megegyezését, ezért itt az ideje, hogy ez a „gaztett” ne maradjon válasz nélkül. Bejelentette, hogy szeptember elsején a Fővárosi Közgyűlésnek azt fogja javasolni, hogy Budapest vonja vissza a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulását a Diákváros ellehetetlenítése miatt. A Demokratikus Koalíciónak már van egy beadványa a Fővárosi Közgyűlés előtt arról, hogy vétózzák meg az atlétikai világbajnokságot.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere sajtótájékoztatót tart 2021. június 2-án, miután a kilencedik kerület átnevezte a Fudan Egyetem leendő területe környékén fekvő utcákat. Fotó: Dimény András / 168.hu)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.