Fontos bejelentés: kiknek nem kell SZJÁ-t fizetniük

Meg a 25 év alatti fiataloknak.

2022. január 9., 19:15

Szerző:

A dolgozó, legalább négy gyermeket nevelő édesanyák a jövőben is mentesülnek a személyi jövedelemadó (szja) megfizetése alól - mondta a családokért felelős parlamenti államtitkár szombaton, a Facebookon közzétett videóbejegyzésében.

Zsigó Róbert hangsúlyozta, a kormány 2020 januárjától személyijövedelemadó-mentességben részesíti a négy, vagy több gyermeket nevelő édesanyákat. Mint közölte, ebben a kedvezményben a bevezetése óta majdnem 50 ezer édesanya részesült, 2021 szeptemberéig 36 milliárd forint összegben.

(Kiemelt kép:  Nyíregyháza, 2022. január 9. Gyerekek szánkóznak Nyíregyházán, a jósavárosi Robinson-dombon 2022. január 9-én. MTI/Balázs Attila)

 

15:08

Az orosz-ukrán háború kitörése után pár hónappal Svédország és Finnország egyszerre adta be csatlakozási kérelmét a NATO-hoz. Az út a tényleges csatlakozáshoz viszont nem olyan egyszerű, mint azt sejteni lehetett, mert Törökország több indokkal is akadályozza a folyamat gyors lezárását. Dag Harteliust, Svédország budapesti nagykövetét kérdeztük többek között a svéd–török viszonyról, Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról és az orosz–ukrán háborúról.