Eltévedt a debreceni utcán, fokossal verték agyon

Rendőrök terelgették órákon át a legyengült vadmalacot Debrecen utcáin, majd jött egy ember a fokossal. 

2023. szeptember 3., 19:48

Szerző:

Fokossal ütött le egy vadász egy lakott területre tévedt vaddisznót Debrecenben – derül ki az RTL Híradójából. Előtte órákon át terelgette két rendőr és környékbeliek a legyengültnek és békésnek mutatkozó állatot.

Visítása alapján többek szerint az ütéstől az állat a helyszínen elpusztult, de a vadász szerint ő csak elkábította a vadat, és később pusztult el. Állatkínzás miatt feljelentették.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fokos. Fotó: Herman Ottó Múzeum, Miskolc.)

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) tájékoztatása alapján október 2-től (hétfőtől) október 26-ig, a hegyeshalmi fővonalon végzett felújítás jelenlegi fázisához igazodva több Budapestről induló és Bécsen túl közlekedő railjet xpress rövidebb útvonalon, csak Bécsig közlekedik. Az utazóközönség számára tehát továbbra is elérhetőek maradnak a railjet szerelvények mind belföldön, mind a külföldi szakaszon, de bizonyos járatoknál Bécsben másik vonatra kell átszállni.

Pert nyert a Greenpeace a Fertő tavi beruházásra 2023. májusában kiadott környezetvédelmi működési engedély ügyében. Az UNESCO október 2-án tart vizsgálatot a helyszínen és dönt a világörökségi terület veszélyes listára kerüléséről is.

A megbízólevél átadása Alekszandr Lukasenko államfővé választásának törvényesként való elismerését jelenti, miközben az Európai Unió nem fogadja el törvényesnek a három évvel ezelőtti választások eredményét.