Figyelem: másodfokú riasztást adtak ki!

Széllökés veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki a soproni járásra az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek reggel.

2023. október 20., 09:37

Szerző:

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Győr-Moson-Sopron vármegyében, a soproni járásban a következő órákban a várt legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 90 kilométerest.

Az Észak-Dunántúlon a déli, délnyugati szelet kísérő legerősebb lökések elérhetik, meghaladhatják a 70-75 kilométer/órát, helyenként a 85-90 kilométer/órát is. Éjszakára némiképp gyengül a szél.

Szombaton napközben a Dunántúl keleti felén, valamint a Duna-Tisza közén az eső mellett - elsősorban a késő délutáni, esti órákban - beágyazott zivatarok kialakulására lehet számítani – tudatták.

A meteorológiai szolgálat a Facebook-oldalán péntek reggel azt közölte, hogy Sopronban, a Kuruc-dombon már 97 kilométer/órás széllökést regisztrált műszerük.

A katasztrófavédelmi főigazgatóság szóvivője, Mukics Dániel azt javasolja, hogy ahol erős széllökések miatt van érvényben riasztás, a kerti bútorokat, szerszámokat, kisebb cserepes növényeket vigyék fedett helyre, és ne parkoljanak fák alá. Aki bajba jutott embert vagy leszakadt vezetéket lát, jelezze a 112-es segélyhívón – kérik.

(Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat)