Fideszes politikusok is részt vettek az iskolaigazgatók francia tanulmányútján

Összesen 13 millió forintot költött a XVI. kerület arra a tanulmányi kirándulásra, amelyen az oktatási intézmények vezetői mellett a polgármester és helyettesei, fideszes képviselők, irodavezetők, és még a mezőőrség munkatársa is részt vett.

2023. július 11., 11:01

Szerző:

Kovács Péter, Budapest XVI. kerületének fideszes polgármestere, Ács Anikó és Szász József alpolgármesterek, valamint más kormánypárti képviselők is részt vettek azon a tanulmányúton, amelyet az önkormányzat a francia Riviéra központjába, Nizzába szervezett főként a kerület oktatási intézményeinek vezetőinek – tudta meg a 24.hu.

Kovács Péter azzal magyarázta az utat, hogy évtizedes tradíció az évenkénti intézményvezetői tanulmányút, így ismerték meg a német és a spanyol oktatási rendszert is. Az eset felkeltette a DK-s Nemes Gábor és a momentumos Hollai Gábor figyelmét, így közérdekű adatigénylést nyújtottak be az önkormányzathoz. Ekkor derült ki, hogy 39 ember utazott az önkormányzat pénzén Nizzába, köztük a polgármester és a helyettesei is.

A polgármesteren és két alpolgármesterén kívül részt vett az utazáson a szintén fideszes Antalóczy Csaba önkormányzati képviselő, valamint párttársa, Dobre Dániel is. Így a  fideszes testületi tagok fele szélesíthette látókörét a külföldi út keretén belül.

A 24.hu megtudta, hogy az öt képviselőn kívül az önkormányzat négy irodavezetője is részt vett a kiránduláson, valamint a kerület aljegyzője. Meghívták továbbá a helyi kormányhivatal vezetőjét, valamint az Erzsébetligeti Színház igazgatóját is. A résztvevők közt volt a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat, vagyis a mezőőrség munkatársa is.

(Kiemelt képünk: Kovács Péter. Forrás: Kovács Péter Facebook oldala)

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.