Fideszes képviselő volt a karinthys tanárokat kirúgással fenyegető tankerületi vezető

Összeférhetetlenségi problémákat vet fel az ellenzék szerint, hogy Rábel Krisztina tankerületi vezető 2019-ben kormánypárti színekben került be a pesterzsébeti képviselőtestületbe. 

2022. október 8., 20:25

Szerző:

Rábel Krisztina, a Karinthy Frigyes Gimnázium sztrájkolót tanárait kirúgással fenyegető tankerületi vezető Pesterzsébeten indult a 2019-es önkormányzati választáson. Bár ellenzéki riválisától kikapott, kompenzációs listáról bejutott. Hadházy Ákos szerint ez összeférhetetlenségi problémát vet fel, a Fidesz és maga Rábel nem nyilatkozik.

(Kiemelt képünk: A Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai átveszik az írásbeli figyelmeztetést a Külső-Pesti Tankerület központjában. Fotó: Facebook)

 

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.