Az V. kerületi fideszes önkormányzat április 31-re ígéri három fa elültetését a Szomory Dezső téren

Az V. kerület fideszes vezetése három fát ültet a Szomory Dezső térre nettó 111 millió forintért, amelynek befejezését 2023 április 31-re ígérik. Április 30 napból áll.

2022. november 23., 18:22

Szerző:

November 10-én kezdte el az építési munkálatokat a fideszes vezetésű Belváros-Lipótváros Önkormányzat, aminek keretében három fát ültetnek el a Szomory Dezső téren nettó 111 millió forintból. Mindezt pedig várhatóan 2023. április 31-én fejeznék be – olvasható a térre kihelyezett önkormányzati tájékoztatón, amit Az V. kerületi Tiéd a Belváros vezetője osztott meg Facebookon.

Három fa 30 millióért

Korábban az rtl.hu írt a három darab luxus-fáról, amelyből kiderült, hogy a három fáért 30 millió forintot kell fizetni, ültetésük további 30 millióba, a vízgépészet megújítása és az automata öntözőrendszer pedig 40 millióba kerül. A maradék összeget pedig az egyéb építési és adminisztratív költségekre tartják fent.

A fákat úgynevezett stockholmi eljárással ültetnék el, aminek lényege, hogy a gyökérzetet egy speciális vázrendszerbe helyezik, a talajt pedig úgy alakítják ki, hogy az garantálja a vízáteresztést, valamint a megfelelő levegőzést is. A térre nagyméretű, 20-30 év körüli fákat helyeznek el.

(Kiemelt kép forrása: Kovács Alex Gábor/Facebook)