Bencsik András: Elmúlt az aranykor, nagy baj van

2019. november 12., 10:51

Szerző:

Megsemmisítő vereséget szenvedett a Fidesz a megismételt jászberényi választáson, amelyet a kormányközeli megmondóemberek elemeztek a Hír TV Sajtóklub című műsorában. Apokaliptikus hangulatban beszélgetett Bayer Zsolt, Bencsik András, Szentesi Zöldi László és Huth Gergely.

– Katasztrofális vereség született, nem dughatjuk homokba a fejünket, szerintem baj van

– vezette fel a műsort Bayer. A vasárnapi időközi önkormányzati választáson ugyanis az ellenzéki jelöltek megsemmisítő vereséget mértek a fideszesekre. A jobbikos, de a teljes ellenzék által támogatott Budai Lóránt egy hónapja csak 14 szavazattal nyert, most viszont 3758-cal a 33 ezres Jászberényben.

Szentesi Zöldi szerint országos jelentősége is van a történteknek, szerinte az ellenzéknek a fiatalok nyerték meg a választást, aki tapasztalanok és felültek az olcsó demagógiának. Úgy véli, az ellenzéknek nincs jövőképe, de mégis több millió ember hisz nekik.

– A fiatalokat elvesztettük, nem ismerjük a magyar valóságot. Vissza kell találni a néphez, akik részint ostobaságból, részint tájékozatlanságból, de tömegesen választanak olyan politikusokat, akiknek a nevét sem tudják

– jelentette ki, hozzátéve, hogy nem elég már újragombolni a kabátot, valamit tenni kell.

Bencsik szerint valamit nagyon gyorsan tenni kell, mert közeledik 2022, egyre súlyosabb vereségeket szenved a Fidesz, és

„elmúlt az aranykor, nagy baj van.”

Úgy fogalmazott, a Fideszt a saját árnyéka verte meg, meg kell fejteni, mit rontottak el, ugyanis „akárki és bárki legyőzheti a Fideszt.” Három okra vezette vissza a vereséget. Az egyik, hogy a Fidesz nem ismerte fel, hogy megváltozott a kommunikációs erőtér. A második, hogy a békemenet előtt csak annyit mondtak, baj van, és mentek az emberek. Nem szajkózták, hogy rezsicsökkentés, meg azt, hogy alkalmatlan. Nem kell sulykolni, a lényeget kell mondani. A harmadik szerinte az, hogy a fiatalok nem tudnak belépni a Fidelitasba, a fidelitasosok pedig nem tudnak átlépni a Fideszbe. Hosszan beszélt Mészáros Lőrincről is. – Egy bűbájos, kedves, rokonszenves és eszes ember – mondta róla. Közölte azt is, hogy nem helyes, hogy bujkálnak az új milliárdosok, mert ezzel azt erősítik, amit a baloldal terjeszt róluk, hogy tolvajok. Hozzátette, hogy

„ő nem lop, csak nyer.”

– El kell kezdenünk tisztességesen, jóindulatúan és őszintén beszélni

– jelentette ki Bencsik.

Huth erre azt mondta, szerinte eddig is őszintén és tisztességesen beszélt a jobboldal, de valóban használni kell az új kommunikációs csatornákat. Arról beszélt, hogy új kommunikációs stratégiák jelentek meg a világban, egészen máshogy kommunikál a nyugati világ emberével a nyugati politika, és ma már a politikai döntéseket főleg a fiatalok között az határozza meg, hogy a zsebben lévő telefonon mi pittyeg. Erről az elmúlt években Magyarországon a jobboldal nem vett tudomást, ezt az erőteret figyelmen kívül hagyta. 

– Nyilván baromira bosszantó egy olyan mérkőzésen részt venni, ahol tudjuk, hogy a pálya nagyon erősen az ellenfélnek lejt, ahol mi nem jutunk hozzá ugyanazokhoz a lehetőségekhez, folyamatosan megbüntetnek, kiszorítanak, háttérbe szorítanak minket

– állapította meg Huth Gergely. Hozzátette, hogy az egyetlen út, hogy a legújabb technológiákat használva el kell jutni ahhoz a korosztályhoz, ahogyan eljut „a náciktól a komcsikig terjedő, egyébként egészen förtelmes ellenzéki oldal”.

Úgy látja, sok sértett embert hagy maga mögött a Fidesz-kormány, itt a nyugdíjhelyzetről és a helyi szintű államapparátus tagjairól beszélt. Ez utóbbinál meglátása szerint sok belső ellenség lapul, akik büntetnek és megnehezítik a helyiek életét.

Bayer megállapította, hogy a Fidesz nem folytat sikerkommunikációt, pedig kellene. A publicista a fiatalok kapcsán még nagyobb bajt lát, szerinte a 18–30-as generáció légüres térbe került, hátborzongató ideológiákban kezd hinni.

Bencsik hozzátette, hogy

„meg kell találni a fiatalok értelmes részét.”

Szerinte a Fidesz olyan most, mint egy multi, amely épp válságban van.

– Még egy ilyen választás, és Magyarország örökre elveszett

– tette hozzá. A hanyatlás szerinte még nem állt meg, október 13-a óta folyamatosan bünteti a Fideszt a társadalom. Szentesi Zöldi erre megjegyezte, hogy a régi módszerek nem működnek tovább. Szerinte ha a tudatipar által befolyásolt korosztály hangadóvá válik, akkor Magyarország el fog süllyedni.

2024. április 19., 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

2024. április 19., 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

2024. április 19., 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.