Fidelitas: Ma Európában félelem van

Politikai nyilatkozatot fogadott el a Fidelitas XX. kongresszusa szombaton Székesfehérváron, a résztvevők rögzítették: nem adjuk fel sem a szuverenitásunkat, sem a biztonságos mindennapjainkat, sem a békéért tett erőfeszítéseinket.

2023. november 12., 09:17

Szerző:

„Különleges lehetőség és feladat előtt állunk. 2024 júniusában egy nap dönthetünk két kulcskérdésről, ami hosszú évekre meghatározhatja hazánk és Európa jövőjét” – olvasható a Fidelitas MTI-hez is eljuttatott, a Facebookon is közzétett nyilatkozatában.

Mint írják, a világ egykor tőlünk, Európától tanulta meg, mi az a szabadság. „Szabadság ott van, ahol béke, biztonság és szuverenitás." A Fidelitas nyilatkozata rögzíti: ma Európában békétlenség van. Háború dúl a közvetlen szomszédunkban és a kontinens legnagyobb békeprojektjének vezetői pedig nem a fegyvernyugvás, hanem a fegyverropogás és a fegyverszállítás pártján állnak.

„Ma Európában félelem van. Nemcsak attól kell tartanunk, hogy a határainkon dúló háborúk kontrollálhatatlanná válnak, hanem attól is, hogy az elhibázott migrációs politikával a terrorizmus az európai mindennapok részévé válik, sőt mára az is bebizonyosodott, hogy a migrációt ismert iszlamista terrorszervezetek irányítják. A velünk élő, állandó fenyegetettség az egykor biztonságos Európa eszményét és sutba vágja” – tartalmazza a nyilatkozat.

Ma Európa nem a maga ura. Az egykor büszke és erős Európa mára nem tudja megfogalmazni és érvényesíteni nemzetei érdekeit. Helyette a brüsszeli elit globális érdekek kiszolgálója és érvényesítője lett – állítják. „Ma azért gyűltünk össze itt, Székesfehérváron, az Aranybulla otthonában, egyben az európai alkotmányosság egyik bölcsőjében, hogy aláhúzzuk: nem adjuk fel sem a szuverenitásunkat, sem a biztonságos mindennapjainkat, sem a békéért tett erőfeszítéseinket” – olvasható az állásfoglalásban.

„Felkészültünk, hogy a jövő évi választásokon megküzdjünk az önfeladás hazai képviselőivel, a dollárbaloldal és a nemzetközi civil hálózatok jelöltjeivel az önkormányzatokban; és európai szövetségeseinkkel felvesszük a kesztyűt a nemzetektől elszakadt, brüsszeli bürokrácia diktátumaival szemben is” – írták, hozzátéve: szabadság csak ott van, ahol béke, biztonság és szuverenitás is van.

(Kiemelt kép: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is felszólalt a Fidelitas kongresszusán 2023. november 11-én. Fotó: Fidelitas FB-oldal)