Fesztivált szervezett és újrainduláson gondolkodik a csalással vádolt szegedi képviselő

Joób Márton szegedi képviselő gondolkodik a 2024-es önkormányzati választásokon való induláson, és szerinte karaktergyilkosság zajlik ellene. 

2023. szeptember 4., 11:42

Szerző:

Az egykoron az MSZP színeiben, ma már függetlenként politizáló Joób Márton Újszeged egyik kertvárosi részét képviseli a szegedi közgyűlésben. A politikus a hétvégén „Újszegedi Vidám Napok” néven szervezett fesztivált, amelyre elmondása szerint jobbról-balról, mindenkit meghívott, de délután két óra körül még senki nem látogatott ki a rendezvényre a szegedi politikusok közül Joób szerint – számol be a Telex és a Szegeder. 

Az újságírók kérdésére elmondta, hogy szerinte ez nem pártrendezvény, mivel tavaly is csinált ilyet, amikor nem közeledett egy választás sem.

Joóbot 270 milliós csalással vádolják, bírósági tárgyalása októberben folytatódik. A vád szerint ő és köre egy négy megyében működő bűnszervezetet hoztak létre, hogy a piacon tartsák cégüket. Az eljárásról azt mondja, alárendeli magát minden ellenőrzésnek.

„Meggyőződésem szerint karaktergyilkosság zajlik ellenem”

– mondta a képviselő.

Az újságírók arról is kérdezték, milyen most a kapcsolata egykori szövetségesével, Botka László polgármesterrel, ugyanis az Összefogás Szegedért Egyesületből történt kizárásakor a polgármester és köre azt közölte, hogy Joób „a vádemelés óta önös érdekből, talán a Fidesszel kötött megállapodás vagy enyhébb büntetőítélet reményében, esetleg más anyagi haszon miatt a legnehezebb gazdasági és társadalmi válságban folyamatosan hazugságokkal próbálja meg lejáratni városunkat és a szegedi városvezetést”.

Joób Márton elmondása alapján tiszteli Botkát, de nézeteltéréseik alakultak ki közöttük a Szegedi Sport és Fürdők Kft. kapcsán. A képviselő szerint rábízták ugyan a vezetést, de a reformjaira nem voltak kíváncsiak, ezért elváltak útjaik. Joób szerint a polgármesternek meg kellene hallania azokat a hangokat, amelyeket a városban egyre többször lehet hallani, és amelyeket régen ő is közvetített felé.

A 2024-es önkormányzati választások kapcsán elmondta, hogy hosszú távú tervei vannak amelyekről szeptemberben fog beszélni, és ha indul, függetlenként indul. 

(Kiemelt képünkön Joób Márton szegedi képviselő az általa szervezett Újszegedi Vidám Napokon. Fotó: Szeged365 - szegedi, független, igazi Facebook oldal.)