Lázár János elárulta, mit terveznek a Fertő tónál

Az ország legnyugatabbi tavánál mégsem épül luxusszálló és sportkomplexum, helyette lesz strand és kikötő.

2023. június 17., 18:35

Szerző:

A Fertő tónál forgatott videót Lázár János építési és közlekedési miniszter Sopron fideszes polgármesterével, Farkas Cipriánnal – írta a 24.hu. A Modern Városok program lezárásáról tárgyaltak, azon belül is a Fertő tónál felfüggesztett beruházásokról.

A tárgyalás során megegyeztek abban, hogy a tó északi részén a legjobban kiépített kikötőt megnyitják a vitorlások és a horgászok előtt, a déli részen kialakítják a strandot és kiszolgáló létesítményeit, továbbá megépítik az ökoparkot és a kikötőt is.

„Ha ezt megcsináljuk, akkor a soproniak elégedettek lesznek” – mondta Lázár János, de állítását a polgármester nem erősít meg igazán, odáig merészkedik, hogy ha mindez elkészül, akkor a soproniak sok év után újra birtokba vehetik a Fertő tavat, „nem elengedve a távlati fejlesztési céljainkat”. Erre Lázár hozzáteszi, „B tervként valamikor az eredeti nagy tervet is meg kell valósítanunk, amit most kénytelenek voltunk elhalasztani”.

Az eredeti nagy terv apartmanokról, négycsillagos luxusszállodáról, medencékről és egy sportkomplexumról szól, amely ellen ellenzéki politikusok, helyi civilek és zöldszervezetek is tiltakoztak.

A miniszter előzőleg Győrben járt, ahol közölte: a kormánypártok Dézsi Csaba Andrást támogatják a jövő évi polgármester-választáson.

(MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)