Vajon az űrben, vagy a főpolgármesteri székben landol az űrkutató?

Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos neve is fő helyen szerepelhet a főpolgármester-jelöltek fideszes listáján.

2023. november 20., 13:38

Szerző:

A Fidesz-kongresszuson Orbán Viktor jobbján ült, beszédének célkeresztjében Karácsony Gergely állt. Azt mondják, Kubatov Gáborral az elsők közt szerepelnek a főpolgármester-jelöltek fideszes listáján. Ferencz Orsolya vasárnap mégis azt közölte az atv.hu-val: semmilyen felkérés nem érkezett felé.

A lap szerint az újdonság inkább az volt a szombati Fidesz-kongresszuson, hogy Ferencz Orsolya az első sorban ült, Orbán Viktor jobbján, onnan lépett a színpadra.

Szombaton a kongresszusi beszéde előtt az űrkutató a Hír TV-nek nyilatkozott, azt mondta: „kaput szeretne nyitni a szavaival, ez a város sokkal jobbat érdemelne, mint amiben most kénytelen élni, a pesti vicc szerint Budapest 150 éves, de 200-nak néz ki”.

Ferencz Orsolya szerint ez „a Karácsony-féle szerencsétlenkedésnek köszönhető, az ellenzék alkalmatlansága kiütközött most már szinte mindenhol”. Aztán megjegyezte, hogy szükség van a változásra, ez így tovább nem mehet, Budapest óriási érték, hatalmas lehetőséget rejt, „nem érdemli meg azt, hogy politikai aktivisták lepusztítsák önös érdekeik mentén”, de azt is szóvá tette, hogy – szerinte – Karácsonyt Gyurcsány utasítja.

A Fidesz-kongresszuson az országgyűlési képviselő kijelentette: „miközben a globális válságok korában élünk, társadalmunk valódi kihívásainak megoldására a baloldal teljesen alkalmatlan”, annak képviselői pedig a környezetszennyezés, a háború, a migráció, de egy város vezetésének a kérdéseire sem tudnak értelmes válaszokat adni.

Sem Budapestnek, sem Magyarországnak, sem Európának, sem a világnak nincsen ideje még egy „őrült bolsevik kísérletre” 

– mondta, hozzátéve: márpedig a fenyegető veszélyek, a klímaváltozás, a háború, a migráció nagyon is valóságosak.

Vasárnap az ATV megkérdezte Ferencz Orsolyát, hogy szó van-e a főpolgármester-jelöltségről, vállalná-e, kapott-e felkérést. Erre ő azt válaszolta:

“Felém semmilyen felkérés nem érkezett”.

(Kiemelt kép: Budapest, 2023. november 18. Ferencz Orsolya, az űrkutatásért felelős miniszteri biztos, a Fidesz országgyűlési képviselője beszédet mond a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd)