Nyilvánosan beleszállt a nemváltókba az űrkutatási biztos

Ferencz Orsolyának nincs jobb dolga.

2021. július 24., 09:30

Szerző:

A 2018-as kinevezése óta egyetlen űrkutatási eredményéről se hallani Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztosnak. A kozmosz tanulmányozása helyett inkább a Facebookon éli ki magát Valentyina Tyereskova magyar helytartónője, aki naponta beleszáll valakibe. Legutóbb Gyurcsány Ferencen köszörülte a nyelvét, aki szerinte hatezer forintért vett a Balatonon egy 0,7-es Unicumot. Ezt megelőzően, pénteken pedig – a Budapest Pride előtt egy nappal – a transznemű embertársak nemváltó műtétjét minősítette nyilvánosan.

Ferencz Orsolya azt írta: „A fiú, aki levágatja a nemiszervét és szétbombázza a hormonháztartását, nem nőként fogja élni az életét, hanem olyan férfiként, akinek levágták a nemiszervét és tönkretették a hormonháztartását. A nő, aki levágatja a melleit és összekaszaboltatja a nemiszervét, majd szétveri a hormonháztartását, nem férfiként fogja élni az életét, hanem olyan nőként, akinek összevagdalták a testét és szétverték a hormonháztartását.” Az űrhajózási biztos véleménye summázása után Deutsch Tamás klasszikusával zárta bejegyzését így: „Ennyi!”

(Kiemelt kép: Ferencz Orsolya Ildikó űrkutatásért felelős miniszteri biztos, józsefvárosi önkormányzati képviselő felszólal a Századvég Alapítvány Budapest címmel rendezett konferenciáján a második kerületi Haris Parkban, 2019. szeptember 25-én. Fotó: MTI)