Fenekestől felfordította az árstop a benzinpiacot

Az autósok megrohamozták a kutakat benzinért és gázolajért.

2022. április 15., 11:57

Szerző:

Az első negyedév során több mint 34 százalékkal több üzemanyagot adtak el a márkás láncok hazai kútjain, mint tavaly ugyanekkor. Mindez a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) csütörtökön nyilvánosságra hozott forgalmi adataiból derül ki. Január és március között közel 1,1 milliárd liter üzemanyagot tankoltak, ami rekordértéknek számít.

A gázolaj piacán még nagyobb, 43 százalékos a növekedés,  az első negyed év során 640 millió liter dízelt vásároltak. Benzinből 383 millió liter fogyott, ami 29 százalékkal több, mint tavaly az első három hónapban. A  95-ös motorbenzinből 42 százalékkal többet adtak el. A megnövekedett forgalom egyértelműen az alapüzemanyagok tavaly november 15-e óta érvényes, 480 forintos felső korlátjával magyarázható – írja a Napi.hu.

(Kiemelt kép: 168)

 

15:59

Súlyos, háromezer embert érintő vízhiány van Solymáron, mintegy ezer háztartásban a nap nagy részében egyáltalán nem folyik a csapból a víz – közölte Menczer Tamás, Pest megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön, a Pest megyei településen tartott sajtótájékoztatón.

15:53

Egy újabb belga csokoládégyár üzemében azonosították azt a bélfertőzést okozó baktériumot, amely néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén okozott szalmonellafertőzést, és ezzel több mint 300 megbetegedést Európa szerte – írta a The BrusselsTimes hírportál csütörtökön.

15:08

Az orosz-ukrán háború kitörése után pár hónappal Svédország és Finnország egyszerre adta be csatlakozási kérelmét a NATO-hoz. Az út a tényleges csatlakozáshoz viszont nem olyan egyszerű, mint azt sejteni lehetett, mert Törökország több indokkal is akadályozza a folyamat gyors lezárását. Dag Harteliust, Svédország budapesti nagykövetét kérdeztük többek között a svéd–török viszonyról, Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról és az orosz–ukrán háborúról.