Fémpánttal védik a padokat a hajléktalanok ellen a Blaha Lujza téri villamosmegállóban is

2019. május 29., 09:17

Szerző:

Új győzelmet ünnepelhet Budapesten a hétköznapi kegyetlenség, a Jászai Mari téri után a Blaha Lujza téri villamosmegállóban is fémpántot szereltek a padokra, nehogy a hajléktalanok végigfeküdhessenek és aludhassanak rajtuk. A Nagykörúton, a Boráros tértől a Jászai Mari térig egyelőre ez a két megálló, ahol fémpánt védi a padokat. Lehet ülve várni a 4-es és a 6-os villamost a Boráros téren, a Corvin negyedben, a Wesselényi utcánál, a Király utcánál és a Nyugati téren is, de ott nem láttunk fémpántot a padokon.

Megkérdeztük a Budapesti Közlekedési Központot és a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-t, hogy mi indokolta a fémpántok felszerelését, milyen alapon választották ki a helyszíneket, és hova kerülnek még a két téren kívül. Amint választ kapunk, új cikket írunk.

Érdeklődésünkre a BKV Zrt.-től azt a választ kaptuk, hogy a padok a megállóhelyi utasváró részei, azok üzemeltetője a fővárossal szerződésben álló JCDecaux Hungary Zrt, így a padokat is a cég helyezte ki. Az FKF Zrt. illetékesség híján továbbította levelünket a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságnak.

Kérdéseinket elküldtük a JCdecaux-nak is, ha választ kapunk, új cikket írunk.

Tegnap 21:20

Csütörtökön újra országos pedagógussztrájk lesz, ami azt jelenti, hogy sok oktatási intézményben fognak egyszerre sztrájkolni vagy polgári engedetlenséget vállalni pedagógusok. A szakszervezetek által meghirdetett egységes munkabeszüntetés célja még mindig a fizetésemelés, a sztrájkjog visszaállítása és a munkaterhek csökkentése. Emellett még fontosabbá vált egy eddig is meglévő követelés: a kirúgott tanárok visszahelyezése.

Tegnap 21:10

Elutasította az Alkotmánybíróság (Ab) azt az ellenzéki képviselők által benyújtott indítványt, amely a pedagógussztrájkhoz kapcsolódó, még elégséges szolgáltatás mértékének utólagos normakontrolljára irányult – derül ki a testület honlapjára szerdán feltöltött közleményből és az ott nyilvánosságra hozott határozatból.

2022. december 7., 18:33

Életének 80. évében, december 6-án este elhunyt Tonhauser László, nyugállományú rendőr ezredes, a magyar bűnüldözés ikonikus alakja.