Felújítás közben leomlott egy iskola tornacsarnokának tetőszerkezete Kaposváron

Leomlott a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium tornacsarnokának tetőszerkezete kedden – tájékoztat a Somogy Vármegyei Kormányhivatal.

2023. július 11., 18:47

Szerző:

A tetőszerkezet felújítás alatt állt. A somogyi vármegyeszékhely Béke utcájában álló épületnél a rendőrség, a katasztrófavédelem mellett a kormányhivatal munkavédelmi szakemberei is helyszíni ellenőrzést tartottak, az ügyben vizsgálat indult.

 
A balesetben senki sem sérült meg 

– közölte Vajda Eszter, a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Még nem tudni, mi okozta a beomlást. Az épületnél dolgozó munkások elmondták, a laminált padlón dolgoztak, így nem tudják, hogy a tető mitől omolhatott be. Úgy vélték, a tető túlterhelt lehetett, de mint mondták, ez nem az ő szakterületük – írja az Index.

Mihályka Szabina, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, az áramszolgáltató áramtalanította az épületet, a kaposvári hivatásos tűzoltók átvizsgálták azt, majd az ott dolgozókkal közösen kihoztak öt gázpalackot a területről.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: MTI/Soós Lajos)

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.