Feltörték Szél Bernadett kampányfőnökének autóját

A független országgyűlési képviselő szerint a Fidesz gyűlöletpolitikája miatt történt az eset. 

2021. augusztus 30., 16:43

Szerző:

Tegnap éjjel feltörték Szél Bernadett kampányfőnökének autóját. A politikus közösségi oldalán osztotta meg a hírt. A képviselő azt írja, hogy miután feltörték a gépkocsit, a benne található kampányanyagokat szétszórták. A strandzászlóhoz hasonló szintén kampány elem cápa zászlót pedig el is lopták a járműből. Szél Bernadett szerint nagy valószínűséggel az ajánlóíveket keresték az autóban. 

A politikus a kormánypártot tartja felelősnek az eset miatt. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „addig hergeli itt a Fidesz az embereket, amíg nagy baj lesz”. Szél Bernadett írásában a következő kérdést teszi fel az autó feltörése miatt: „tényleg addig kell fokozni a gyűlöletet, hogy egy szélbernadettes zászló miatt feltörnek egy autót?”. A független országgyűlési képviselő és a kampányfőnöke feljelentést tett az autó feltörése miatt.

Szél Bernadett szerint az autó feltörésének ügye hasonlít korábban történt bűncselekményekhez. Példaként említi egy SZFE-s maszkban utazó nő bántalmazását, vagy amikor például CEU-s jelvényt használó diákokat támadtak meg. A politikus írásában kijelentette: ő nem fogja hagyni, hogy megfélemlítsék. 

(Kiemelt kép: Szél Bernadett független parlamenti képviselő felszólal az egyetemi modellváltásról szóló törvényjavaslatok együttes vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 9-én. Fotó: MTI / Kovács Attila)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.