Felmérés: A magyarok a járvány végével is ragaszkodnak a járványügyi szabályokhoz

A magyarok többsége a járvány enyhültével is itthon nyaralna, és betartaná a higiéniai szabályokat. Az országos kutatás szerint többen terveznek Magyarországon nyaralni, mint külföldön.

2021. május 25., 14:10

Szerző:

Az emberek nem kívánnak lemondani az ország- és világjárásról, de sokkal nagyobb figyelmet fordítanak a biztonságra a koronavírus-járvány gyengülése után is – ez derül ki a Mol által készített reprezentatív felméréséből, amit a HVG szemlézett.

Az országos kutatásban megkérdezettek 54 százaléka kizárólag hazai utakat tervez, 26 százalék itthon és külföldön is nyaralna, 4 százalék pedig csak külföldi utazásra készül (16 százalék egyáltalán nem kelne útra).

A felmérés eredményei szerint a magyarok négyötöde arra készül, hogy a higiéniai szabályokat a járvány enyhültével is következetesen be fogja tartani.

A válaszadók kétharmada hangsúlyozta, hogy ha út közben valamilyen szolgáltatást kíván igénybe venni, ott fog megállni, ahol garantálni tudják számára az egészségügyi biztonságot.

50 százalék fölötti azok részaránya, akik fontosnak tartják, hogy a töltőállomásokon legyenek egyszerhasználatos fóliakesztyűk a higiénikus önkiszolgáláshoz, a kültéri fizető terminálhoz 67, az érintés nélküli fizetős lehetőségéhez 68 százalék ragaszkodik.

(Kiemelt kép: Vendégek az alsóörsi strandon 2020. augusztus 13-án. Fotó: MTI | Balogh Zoltán)