Feljelentik a a NAV-nál a rénszarvasölő Semjént

2018. március 14., 17:14

Szerző:

Feljelentést tesz a NAV-nál Semjén Zsolt svédországi vadászatai miatt a Transparency és a K-Monitor tényfeltáró blog. 

Közleményükben azt írják, hogy kormányfő-helyettesként Semjénnek nem lett volna szabad, míg országgyűlési képviselőként kifejezetten tilos volt elfogadnia a sajtóhírek szerint összesen 20-25 millió forintot kitevő vadászati költségek Farkas József által történő megfizetését – adta tovább a 444.

Az Országgyűlésről szóló törvény értelmében ugyanis a „képviselő képviselői megbízatásával összefüggésben nem fogadhat el olyan ajándékot vagy más ingyenes juttatást, amely a mindenkori képviselői tiszteletdíj egyhavi összegét meghaladja”.

Semjén saját jogszerű jövedelméből nem tudta volna állni a vadászatok költségét, a felajánlott túrák így lekötelező mértékűnek számítottak; ez pedig a közszolgálatban nem fogadható el - írja a két szervezet.

A nemzet Vadölőjét a jelek szerint nem rázta meg különösebben a botrány, amelybe – Kósa Lajoson kivül persze –  bárki más simán belefulladt volna. Tegnap például úgy nyilatkozott, igen inspirálná, ha valaki meghívná egy jó kis jegesmedve-gyilkolászásra. De addig is talált magának másik örömforrást: beáll a holnapi békemenetbe Bayer Zsolt mögé, akit egyébként szívesen elvinne magával medvézni.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.