Ezért jelentette fel a Kutyapárt Gődény György pártját

A Normális Élet Pártja ellen tett bejelentést a Kutyapárt.

2022. január 17., 18:55

Szerző:

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) bejelentést tett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH) amiatt, hogy szerintük Gődény György vezette Normális Élet Pártja visszaélésre alkalmas módon gyűjt adatokat – írja hétfői cikkében a 24.hu.

Mint azt írta az MKKP:

„Szerintünk sem ingatlannyilvántartónak nem minősül ez a párt, sem az államigazgatásnak nem gyűjthet már januárban képviselőjelölti ajánlásokat. A tevékenységet első ránézésre más nem indokolhatja törvény szerint. Így ez szerintünk sérti az adatkezelés célhozkötöttség követelményét. Az adatgyűjtés végeztével Gődényéknek némi másolás után februárban nem lesz más dolguk, mint kamupártként kamualáírást firkálniuk az ajánlásgyűjtő ívek megfelelő rubrikáiba.”

A cikk szerint a párt azt is kiemelte, hogy a Gődényék által közzétett űrlapon szereplő adatkezelési hozzájárulás egyébként még az az 1992-es adatvédelmi törvényre hivatkozik, az adatkezelés célja pedig korántsem derül ki belőle.

(Kiemelt kép: Magyar Kétfarkú Kutya Párt. Fotó: az MKKP hivatalos Facebook-oldala)

Zivatarveszély miatt két megye több járására másodfokú riasztást adott ki kedd este az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket károkozó szél, jelentős mennyiségű csapadék, illetve jégeső kísérhet.

A város közösségének bevonásával döntött a pécsi önkormányzat a város új szlogenjéről, amely a következő lesz: Pécs – Mediterrán szerelem – közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata kedden az MTI-vel.