Felfüggesztett börtönt kapott a kosdi apa, aki bezárkózott a szobába, miközben a négy éves fia halálra égett

2019. október 15., 17:50

Szerző:

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék (BKT) azt a férfit, akinek gyermeke tavaly nyáron bennégett kosdi házuk melléképületében - közölte a BKT sajtóosztálya kedden.

A törvényszék bűnösnek mondta ki az apát gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, ezért a bíróság halmazati büntetésül 1 év, 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és a próbaidő alatt pártfogó felügyeletét rendelte el. A bíróság az ügyészi indítvánnyal ellentétben a szülői felügyeleti jogától nem tiltotta el a vádlottat.

A vádlott és felesége kapcsolatából négy gyermek született. A férfi a gyermekek nevelésében nem vett részt, szabadidejében ivott, tévézett és internetezett.

A 7 és 4 éves sértettek speciális nevelést igényeltek, mivel „szellemi fejlettségük kissé elmaradt a koruktól”.

Tavaly augusztus 13-án a vádlott bezárkózott a szobájába, gyermekei felügyeletével nem foglalkozott. Öngyújtókat töltött, és nem vette észre, hogy 5 éves kisfia eltette az egyik öngyújtót. Ebéd után a vádlott bezárkózott a szobába, gyermekei felügyeletével nem foglalkozott. A gyerekek először tévéztek, majd az udvaron egy régi bútorokkal, lomokkal teli melléképületben játszottak, ahol meggyújtottak egy papírzacskót. A lángoló papírt a nagyobbik fiú megpróbálta eloltani, de nem sikerült neki, ezért kiszaladt az épületből. A kisebbik azonban megijedt, és a fal sarkában összekuporodott, segítségért kiáltott.

A hatalmas tüzet látva az egyik szomszéd értesítette a tűzoltókat. Ők már csak a kisfiú megégett holttestét találták meg.

Az ítélet jogerős.

2024. április 16., 15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.