Egymilliárd-százhúsz millió forintnyi tao-támogatást kap az MLSZ-től Orbán Viktor focialapítványa

2019. november 25., 12:50

Szerző:

A 2019/2020-as évadban A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak összesen 1,12 milliárd forintnyi tao-támogatást hagyott jóvá a Magyar Labdarúgó Szövetség – írja az Mfor.

Hogy ebből az összegből, milyen elképzelések valósulnak meg, az csak a sportfejlesztési programból derülhet ki, azt azonban még nem tették közzé a focialapítvány honlapján.

Fotó: commons.wikimedia.org

Az idei program a tao-rendszer indulása óta a legkisebb értékű Felcsúton, eddig a 2013-as év volt a mélypont, amikor megelégedtek 1,54 milliárd forintnyi TAO-val.

Ugyan az idei adományok nagyságát majd csak jövő nyár elején ismerhetjük meg a közhasznúsági jelentésből, az biztos, hogy mostanáig 

48,88 milliárd forint érkezett az alapítványhoz tao vagy önkéntes adományok formájában

07:12

Novák Katalin magyar köztársasági elnök kedden találkozik Sergio Mattarella olasz köztársasági elnökkel, majd szerdán Giorgia Meloni miniszterelnökkel is. A köztársasági elnök meghívására utazik az olasz fővárosba. Mellettük fogadja majd őt több képviselő és szenátor is.

06:00

A pedagógusok 2022. január 31-én tartották meg első, figyelmeztető sztrájkjukat. Bár a kormány a tanárok egyetlen sztrájkkövetelését sem teljesítette, sőt, időközben jogszabálymódosításokkal tette lehetetlenné a törvényes sztrájkjog gyakorlását, a tanárok mégis kitartottak. Nagy Erzsébettel, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányi tagjával beszélgettünk az elmúlt egy évről, a jelenlegi tervekről és az elért eredményekről.

Tegnap 19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.