Felcsúton bukkant fel az amerikai nagykövet

David Pressman megtekintette a Puskás Akadémia egyik meccsét, erről írt is röviden.

2022. november 28., 09:27

Szerző:

Megnézte a felcsúti Puskás Akadémia egyik focimeccsét David Pressman amerikai nagykövet múlt szerdán Twitteren közzétette, nagyon jól érezte magát, és még az esős idő sem szegte kedvét abban, hogy megtekintse Orbán Viktor kedvenc csapatát a falujában felépült stadionban.

A fotók tanúsága szerint Pressman nem a VIP páholyban foglalt helyet, az egyik pálya széléről, esőben szurkolta végig a mérkőzést.

Az Index szerint Pressman a helyszínen kiegészítette mezgyűjteményét is, mert a Puskástól is szerzett egyet. Az általa megtekintett meccs ráadásul U14-es volt: a Puskás a Várda Labdarúgó Akadémiát fogadta, itt a Puskás növendékei 3-2-re nyertek.

(Kiemelt kép: David Pressman az Egyesült Államok budapesti nagykövete a Puskás Akadémia FC U14-es csapatának meccsét nézi Felcsúton 2022. november 23-án. Fotó: David Pressman, Twitter)

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.