Fél tucat fővárosi korrupciós ügyben indult nyomozás vagy per

A Fővárosi Közgyűlés tavaly nyáron döntött úgy, hogy a korábbi ciklusok 10 korrupciógyanús esetét egy külön bizottság vizsgálja ki.

2021. szeptember 21., 06:56

Szerző:

Fél tucat korrupciós ügyben indult eddig nyomozás vagy per a fővárosi felelősségre vonás részeként, az örökölt ügyeket vizsgáló bizottság meghosszabbítaná mandátumát, írja a Népszava. Havasi Gábor, a testület elnöke azért kezdeményezte a hosszabbítást, mert a járvány alatt nem tudtak ülésezni. Bár ebben az időszakban is gyűjtötték a releváns dokumentumokat, meghallgatásokat nem tarthattak. A járvány miatti kiesés következtében a bizottság eddigi ülésein csak a parkolási rendszerrel és a patkányirtással foglalkoztak.

A Fővárosi Közgyűlés tavaly nyáron döntött úgy, hogy a korábbi ciklusok 10 korrupciógyanús esetét egy külön bizottság vizsgálja ki. A parkolási rendszer és a patkányirtás mellett a biodóm, a Rác fürdő, a 3-as és a 4-es metró, a Bálna, a BKV eladósítása, a Combino villamosok és az elektronikus jegy ügye miatt hozták létre végül a jelenlegi bizottságot.

Eddig „a Főtáv két, a közterület-fenntartó az önkormányzat, a BKK és a frakcióvezetők pedig egy-egy esetben tettek feljelentést” – írja a lap. 

(Kiemelt kép: Bálna, Budapest. Fotó: Shutterstock)