Fekete-Győr András: pedofilok segítőjét szabadon engedik, miközben családapákat börtönbe küldene a rezsim

Fekete-Győr András a Momentum volt elnökét másodfokon felfüggesztett börtönre ítélték.

2024. február 12., 15:05

Szerző:

Mint arról korábban beszámoltunk Fekete-Győr András míg 2023 májusában a csoportosan, társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak vádjában első fokon felmentést kapott, másodfokon egy év börtönbüntetésre ítélték, két év próbaidőre felfüggesztve – írta meg a Telex az Index cikke alapján.

Az ügy 2018-ban kezdődött a túlóratörvények miatti tüntetéseken, ahol Fekete-Győr András füstgyertyát dobott a rendőr sorfal elé. Akkori társa Szarvas Koppány Bendegúz momentumos politikust előzőleg két év börtönbüntetést kapott, amelynek végrehajtását három évre felfüggesztették. Szarvas esetében a jogi minősítést változtatta meg a törvényszék az elsőfokú végzéssel szemben, így maradt a felfüggesztett szabadságvesztés – olvasható az Indexen. 

A vádirat alapján Szarvas Koppány Bendegúz 2018. december 12-én részt vett egy tüntetésen a Kossuth téren, ahol meggyújtott egy füstgyertyát, amelyet – miután az már nem szórt szikrákat, csak füstölt – a Parlament épületét biztosító rendőrök felé dobta.

A következő napon Szarvas Koppány Bendegúz Fekete-Győr társaságában újra megjelent a Kossuth téri demonstráción, ahol mindketten  füstgyertyákat gyújtottak, majd miután azok már csak füstöt bocsátottak ki magukból, Szarvas Koppány Bendegúz többet, míg Fekete-Győr egy gyertyát a rendőrök felé dobott. Nem a rendőrökre, nem a testükre, hanem tulajdonképpen két, egymástól távolabb lévő rendőrsorfal közé – olvasható a Telex összefoglalójában.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három nap gondolkodási időt kért. Gondolkodási időt kért Szarvas is, míg Fekete-Győr András védőjével együtt fellebbezett a döntés ellen.

Fekete-Győr András Facebook posztban reagált

Mint az a posztban olvasható, „2023 májusában a bíróság első fokon már kimondta, hogy nem követtem el semmiféle bűncselekményt, amikor kiálltunk a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a parlament elé. Ezt ma a másodfokú bíróság sem vitatta: kimondták, hogy nem történt hivatalos személy elleni erőszak.Ennek ellenére ma az elsőfokú ítélettel szemben elmarasztaló ítélet született az ügyben. Hogyan történhetett mindez?”

Úgy folytatja, hogy:

„Miután a Polt Péter uralta ügyészség is megértette, hogy az erőszak képtelen vádja semmilyen módon nem fog megállni, újabb aljas támadásba kezdtek. A rogáni propaganda mindenkit besározó módszerével azt a cinikus vádat találták ki, hogy én magam hiába nem követtem el hivatalos személy elleni erőszakot, a viselkedésem szerintük másokat bátoríthatott arra, hogy erőszakoskodjanak”.

Fekete szerint egyértelmű, hogy ez a vélemény kifacsart és igazságtalan. Ártatlannak vallja magát, pontosan úgy, ahogy azt elsőfokon a bíróság is kimondta korábban. Mint írja nem állnak meg, viszik tovább az ügyet és fellebbeznek.

„Az elmúlt napokban történtek után nem nehéz meglátni, hogy az Orbán-rezsim mindent megpróbál, hogy elterelje a figyelmet a fideszes pedofilbotrányról: egy családapát hatodik éve hurcolnak meg mondvacsinált okokkal, és fenyegetnek börtönbüntetéssel, miközben a gyerekek ellen elkövetett pedofil bűncselekmények – az Orbán-családhoz ezer szállal kötődő – eltussolóit felmentik és szabadon bocsátják.”

– olvasható a közösségi oldalon.

Ezt követően záró gondolatként Orbánnak Viktornak is üzen: 

„bárhogy is próbálkozzanak, citáljanak bíróság elé koncepciós perekkel, a modern hazafiakat nem fogják megfélemlíteni, és soha, de soha nem fogják elhallgattatni!”

(Kiemelt képünkön: Fekete-Győr András. Fotó: Dimény András / 168.hu)