Fekete-Győr András a melegellenes törvény szavazásának bojkottjára szólít fel

A Momentum Mozgalom elnöke szerint a kormány célja „egy kirekesztő, gyűlöletpropagandával irányítható generáció felnevelése”.

2021. június 14., 11:22

Szerző:

Fekete-Győr András Facebook-oldalán tette közzé az ellenzéki miniszterelnök-jelölteknek címzett felhívását. A Momentum Mozgalom elnöke szerint az orosz mintára megírt törvénytervezet a gyűlölet tárgyává teszi az LMBTQ+ közösség tagjait. 

„Egyszerű a céljuk: egy kirekesztő, gyűlöletpropagandával irányítható generáció felnevelése.”

– írja a Momentum miniszterelnök-jelöltje.

A politikus szerint a kormány célja, egy olyan generáció felnevelése, amely kirekesztő, gyűlöletpropagandával befolyásolhat.

Posztja végén felszólítja az ellenzéki miniszterelnök-jelölteket a törvénytervezetről szóló szavazás bojkottjára:

„Nincs más lehetőség: az összes miniszterelnök-jelöltnek bojkottálnia kell az orosz mintájú melegellenes törvény holnapi parlamenti szavazását, ahogy teszik ezt a Momentum szövetségesei, Hadházy Ákos, Szabó Szabolcs és Szél Bernadett is. Mert egy velejéig gonosz rendszerrel nincs alku.”

A poszt apropója, hogy az orosz mintára megírt, homofób pedofiltörvényről hétfőn fog szavazni a magyar parlament. A tervezetet több civil szervezet és ellenzéki politikus is jogsértőnek tartja, mivel a melegségről szóló edukációs előadásokat és a melegek jogait védő szervezeteket kitiltja az iskolákból. A kormány egyelőre nem volt hajlandó megindokolni, hogy a melegellenes részei a törvénynek hogyan segítik a pedofilok, tehát bűnelkövetők elleni védekezést.

(Kiemelt kép: 168.hu | Dimény András)