Fejszével ment neki Ungár a Fidesznek

Tüntetést szerveznek a fakivágások ellen – jelentett be Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője. 

2022. augusztus 9., 12:20

Szerző:

Az agrárminisztérium előtt tartott sajtótájékoztatót Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője az energiaválság miatt megkönnyített fa- és erdőkivágások ellen tiltakozva,

amihez szemléltető eszköznek egy narancsszínűre festett, Fidesz-felirattal ellátott baltát is használt.

– írja az ugytudjuk.hu. A frakcióvezetó szerint nincs olyan szakmai érv, ami indokolná, hogy az energiaválság miatt Natura 2000-es területeken vágjanak ki fákat, azt is beleértve, hogy

a most kivágott fáknak valójában nincs tüzelőértékük.

Ungár szerint a minisztérium sem tudott szakmai érveket felsorolni, csak politikai vagdalkozásba kezdett, amikor civilek, magánszemélyek, és az LMP tiltakozott. A zöldpárt frakcióvezetője figyelmeztetett: ha ezt most hagyjuk, akkor ezek a természeti kincsek már nem leszenk sem a mieink, sem a gyerekeinké többé.

Ungár egy tüntetést is bejelentett

Ungár szerint ha tönkreteszik az erdőket, az aszály is sokkal súlyosabb probléma lesz, tönkreteszi Magyarország élővilágát, és nem hogy 2050-re, de 2100-ra sem lesz Magyarország klímasemleges. A frakcióvezető emlékeztetett: még a koronavírus előtt Orbán Viktor zöldfordulatról beszélt, ennek azonban éppen az ellenkezője történik. Hozzátette: minden elképzelhető jogi úton fellépnek az intézkedés ellen.

Ungár Péter a sajótájékoztató végén bejelentette, hogy

pénteken fél hatkor tüntetést szerveznek az ügyben a Kossuth térre.

(Kiemelt képünk: Ungár Péter LMP-s képviselő az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd)