Fegyver, kokain, valuta: nagypályás drogdílereket fogott a rendőrség – videó

Egy szlovák férfit egy pláza parkolójában kapcsoltak le, egy magyar férfit az otthonában kaptak el.

2021. május 16., 10:20

Szerző:

Több hónapja nyomoztak a 48 éves L. Z. és a 44 éves, szlovák állampolgárságú S. R. ellen a készenléti rendőrök: arra gyanakodtak, hogy a magyar férfi rendszeresen drogot vásárol a szlováktól, amit aztán itthon értékesít tovább – írja a police.hu.

Pénteken összehangolt akció indult ellenük: a magyar férfival különös elővigyázatossággal léptek fel a rendőrök – megtudták ugyanis, hogy fegyvert tart magánál.

A TEK segítségével L. Z.-t tatabányai otthonában kapták el, lakásából kokain és metamfetamin került elő. A rendőrök mobiltelefonokat, laptopot, légfegyvereket, valamint közel 1,5 millió forintot és 270 dollárt is lefoglaltak. Emellett zárolták bankszámláján lévő 1,7 millió forintot is.

A rendőrök elfogták L.Z. élettársát is, akinek táskájában csekély mennyiségű – elsődleges megállapítás szerint – kokaint találtak. 

S.R.-en egy budapesti pláza parkolójában ütöttek rajta a TEK-esek. Autójában kb. ezer tasakot, különböző telefonokat és SIM kártyákat, 6200 eurót és több mint 3 millió forintot találtak, valamint két olyan dobozt, ami kábítószergyanús anyagot rejtett. Lakásában szintén különböző droggal szennyezett dobozt és szipkát fedeztek fel, valamint lefoglaltak közel 24 000 eurót és több mint 22 millió forintot.

A két férfi mindegyikét jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat. L. Z. élettársát – szabadlábon hagyása mellett – kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki gyanúsítottként.  

 

(Forrás/kiemelt kép: Police.hu)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.