Fának ütközött egy személyvonat a Balassagyarmat–Aszód vonalon

Számos vonalon okozott gondokat a szombat hajnali vihar után, hogy fa vagy villanyoszlop dőlt a sínekre.

2023. augusztus 5., 08:23

Szerző:

Szünetelt a vonatközlekedés Magyarnándor és Nógrádkövesd, Balassagyarmat és Drégelypalánk között, miután szombat hajnalban elérte Nógrád megyét is a délnyugat felől érkező kiterjedt zivataros rendszer, károkat okozva.

A Mávinform tájékoztatása szerint Magyarnándor és Nógrádkövesd között fa dőlt a vasúti pályára, a Balassagyarmatról Aszódra 3:49-kor elindult személyvonat a fának ütközött. A Balassagyarmat - Aszód vonalon jelentős késésekkel kell számolni.

Magyarnándor és Nógrádkövesd között eltávolították a kidőlt fát, újraindult a vonatforgalom – írta a Mávinform nem sokkal hajnali 5 óra után. A Balassagyarmat–Aszód vonalon napközben állhat helyre a menetrendszerű vonatközlekedés.

 (Fotó: Bazsó Bálint/168.hu)

15:37

Papp László, Debrecen polgármestere nem ért egyet a kormány Versenyképes Járások programjának jelenlegi formájával, ami elvonná a településektől az iparűzési adó növekményét. A fideszes polgármester szerint a gazdag városoknak támogatni kell a szegényebb települések fejlődését, de ennek van egy egészséges határa.